Chlapce, který měl ubodat sestru, soudí potají

Ostrava – Šestnáctiletý chlapec, který podle policie zavraždil svoji jedenáctiletou sestru, stanul před ostravským krajským soudem. Proces není kvůli věku obžalovaného veřejný, státní zástupce ale potvrdil, že je veden proti mladistvému, který je obviněn z vraždy nezletilé dívky. Rozsudek bude znám zřejmě v lednu, mladíkovi hrozí až desetiletý trest.

Chlapec, který měl problémy s chováním a musel proto měnit školu, tvrdí, že si na smrt své sestry nepamatuje. „Tvrdí, že si neuvědomuje, co se stalo. Proto se nijak nevyjadřuje ani k motivu,“ řekl jeho obhájce Alfons Miketa. Svědci tvrdí, že obviněný chlapec vyběhl ve chvíli, kdy byla jeho sestra mrtvá, z bytu a volal na sousedy o pomoc. Jedenáct hodin potom okolnosti smrti jedenáctileté dívky vyšetřovali kriminalisté.

Mezi sousedy se po vraždě hovořilo o tom, že motivem útoku mohla být závist. Chlapec údajně žárlil na úspěchy své sestry ve škole, sám měl za sebou vyhazov ze střední školy kvůli chování a měl problémy i v další škole. Podle sousedů ale jde o velmi slušnou rodinu. V den vraždy měla odjet na dovolenou.

Soudkyně chce nejprve vyslechnout všechny svědky. Potom plánuje případ odročit. Rozsudek tak vynese nejdříve v lednu.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)