V Praze 10 našli pobodaného muže, útočník se chtěl zabít

Praha - Policisté a zdravotníci vyjížděli dnes ráno k neznámému muži, který byl objeven před ubytovnou na křižovatce ulic Topolová a Jabloňová v Praze 10 v kaluži krve. Na místě zjistili, že utrpěl bodné poranění břicha, jeho stav je již stabilizovaný. Muž podezřelý z útoku se po příjezdu zásahové služby pokusil v ubytovně spáchat sebevraždu. Útočník bude zřejmě souzen za pokus o vraždu.

Zraněný muž byl okamžitě převezen na operační sál. Útočník skončil v nemocnici také, podle policie však není v ohrožení života. „Celý případ si převzali kriminalisté krajského ředitelství, kteří ho budou kvalifikovat s největší pravděpodobností jako pokus vraždy,“ řekla policejní mluvčí Jana Rösslerová. V případě odsouzení hrozí pachateli odnětí svobody až na 18 let.

Po objevení zraněného muže dorazila na místo činu také policie a detektivové. Měli podezření, že útočník je stále poblíž místa činu. Proto přivolali zásahovou jednotku, která vnikla násilím do bytu. Tady našli policisté muže v tratolišti krve, který se neúspěšně pokusil podřezat. Po převozu do nemocnice byl ambulantně ošetřen, motiv útoku prověřují kriminalisté.

Reportáž Magdaleny Rejžkové (zdroj: ČT24)