Policie evakuovala další pražské nádraží, tentokrát Smíchov

Praha - Asi na dvě hodiny musela policie večer uzavřít pražské smíchovské nádraží. Anonym zde kolem 20:00 oznámil uložení dvou nástražných zařízení. Pyrotechnik však žádnou výbušninu nenašel, a tak byl provoz nádraží krátce po 22:00 plně obnoven. Za dva dny se tak jedná už o druhou hrozbu bombou v Praze. Ve čtvrtek muselo být vyklizeno hlavní nádraží.

Anonym oznámil uložení bomb na linku 112 po 20:00. Údajně pohrozil tím, že v prostoru smíchovského nádraží mohou do 48 hodin explodovat. Uvedl to mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Jestli telefonoval muž, nebo žena, však nechtěl sdělit.

V průběhu zásahu policie a pyrotechniků stanici Smíchovské nádraží metro jen projíždělo bez zastavení. Autobusy a tramvaje jezdily podle běžného jízdního řádu.

Provoz na pražském hlavním nádraží omezila hrozba bombou ve čtvrtek večer zhruba na hodinu. Část nádraží byla uzavřena a lidé evakuováni. Na místě zasahoval pyrotechnik, výbušninu však i v tomto případě nenašel. Po pachatelce, která se dopustila trestného činu šíření poplašné zprávy, policisté pátrají.