Rozzuření bruslaři z Horního Slavkova mají políčeno na „soliče“

Horní Slavkov – Vyznavače rychlých bot šikanuje výtržník. Na umělé kluziště, které udržují hasiči, sype sůl, aby lidem překazil zábavu. Sportovci jsou rozzlobení, hasiči se tedy domluvili a kluziště začnou hlídat i v noci.

Celý listopad a prosinec se obyvatelé Horního Slavkova těšili, až začne mrznout. Když mrazy udeřily, dali se do práce místní hasiči a počali s kropením hřiště, do práce se dal ale i tajemný „solič“, jak mu Slavkovští přezdívají, který radost všem překazil. Plochu totiž posypal běžnou kuchyňskou solí, která ji poničila. Vytvořily se hrboly a bruslit se nedá.

Hasiči kluziště na poškozených místech několikrát propláchli až na asfaltovou podložku. Zbytky soli ale led pořád rozrušovaly. Neznámý vandal ničil hřiště už loni. Hluk z kluziště by mohl rušit obyvatele okolních paneláků, avšak vzhledem ke vzdálenosti od nejbližšího domu je to nepravděpodobné.

„My jsme tady byli každý den do devíti do desíti do večera. Opravdu nevím, proč to někdo dělá,“ tvrdí Manfréd Bokor, hasič z Horního Slavkova.

To, co má vypadat jako žert, ale může skončit zraněním. Hrboly a díry v ledu představují pro bruslaře nečekanou překážku. Hřiště proto budou hasiči pečlivě hlídat.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)