Jaro v pražské zoo

Praha - S přicházejícím jarem se návštěvníci zoologické zahrady mohou těšit na řadu novinek, ať už jde o mláďata zvířat nebo i o nové logo. Kromě toho také mohou navštívit nově zrekonstruované pavilony a Gočárovy domky. Mohou se také projít po Geostezce, která jim přiblíží zkameněliny a geologické zajímavosti z historie planety Země. Pražská zoo na Velikonoce připravila i speciální program, který představí velikonoční tradice a lidová řemesla, pro děti budou připraveny hry i výtvarné dílny.

Zoologická zahrada připravila na Velikonoce bohatý program. Od čtvrtka do soboty budou pro děti připraveny výtvarné dílny u Gočárových domů, kde si budou moci vyrobit velikonoční přáníčka nebo si třeba zkusit cvrnkat kuličky. V neděli si návštěvníci upletou pomlázku nebo namalují kraslici, v pondělí pak zvířata dostanou velikonoční nadílku.

Velikonoční program v Zoo Praha

Na Zelený čtvrtek, Velký pátek a Bílou sobotu budou především pro dětské návštěvníky připraveny výtvarné dílny u Gočárových domů, kde byla letos otevřena nová prodejna. Děti si tu budou moci každý den od 10 do 16 hodin vyrobit přáníčka s velikonočními motivy. Kdo si raději hraje, může oprášit své dovednosti ve cvrnkání kuliček, zkusit si chůzi na chůdách nebo si zahrát kuželky.

V neděli se velikonoční aktivity přesunou do Dětské zoo, kde si budou lidé moci namalovat kraslice nebo uplést pomlázku, pro děti budou připraveny hry. Zájemci se tu rovněž mohou seznámit s tradičními řemesly, například s předením na kolovrátku.

Program bude pokračovat i během pondělí, kdy čeká na návštěvníky i zvířata v zoologické zahradě nadílka s pomlázkou a vajíčky.

S příchodem jara mohou lidé v pražské zoologické zahradě vidět také nové přírůstky. Kromě krkavčích mláďat, která do zoo přinesla jaro, se vylíhla i mláďata želvy, návštěvníci mohou vidět i jehňata paovcí. 

Rozhovor s Miroslavem Bobkem (zdroj: ČT24)

K dalším novinkám patří právě dostavovaný pavilon pro slony a hrochy, kam se sloni postupně budou stěhovat už v průběhu této sezony, na květen je pak plánován příjezd dalších dvou sloních samic z Rotterdamu. A v modernizaci plánují v zoologické zahradě pokračovat i v budoucnosti, probíhá rekonstrukce pavilonu šelem a zahájena byla i stavba pavilonu pro velemloky.

Logo pražské zoo
Zdroj: ČT24/ČTK

Nové je i logo, respektive celý grafický manuál pražské zoo. Podle ředitele zahrady Miroslava Bobka je ohlas na nové logo rozporuplný: „Na nové logo si bude nutné zvyknout, nebude se líbit každému a určitě to nebude láska na první pohled.“