Jindřichův Hradec láká turisty vlastním filmem

Jindřichův Hradec – Vlastním animovaným filmem chtějí přilákat více turistů v Jindřichově Hradci. Neobvyklá propagace je třeba na jeho webových stránkách a radnice se s ním chystá vydat i na veletrhy a filmové festivaly. Vtipné pojetí dějin města slaví úspěch. Jestli ale opravdu pomůže k větší návštěvnosti, se ukáže po sezoně.

Film začíná vznikem rybníku Vajgar a končí rozkvětem města po roce 1989. Mezi tím se do osmi minut vejde celá jeho historie. Zuzana Bedrnová z oddělení cestovního ruchu MÚ Jindřichův Hradec říká, že film měl velký ohlas na sociální síti Facebook. Film nemá jednoho scenáristu ani režiséra. Je to kolektivní dílo, jehož tvůrcem je i historik Jaroslav Pikal.

Rybník je pro město důležitý pořád. Nebezpečných epidemií se ale turisté bát už nemusí. Voda ve Vajgaru je dnes mnohem čistší. Kdo by se v něm přesto nechtěl koupat, má v Hradci navíc i jiné možnosti. Film je součástí nové turistické kampaně. Je zaměřená na rodiny s dětmi. Cílem je přilákat letos do města alespoň o deset tisíc návštěvníků víc.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)