Hořící střecha zavalila dva hasiče

Zadní Poříčí (Příbramsko) – Při požáru rodinného domu v Zadním Poříčí na Příbramsku dnes ráno utrpěli dva ze zasahujících hasičů zranění. Zavalila je střecha hořící budovy, další hasiči své kolegy museli vyprostit. Oba skončili lehce zraněni a popáleni v péči zdravotníků.

K požáru dvoupodlažního rodinného domu vyrazili hasiči do Zadního Poříčí před půl osmou ráno. Na místě zjistili, že je v plamenech garáž, podkroví a střecha. Ta se asi po hodině rozpadla a její část se propadla na dva hasiče ze zasahující profesionální jednotky. Zbylí hasiči je začali vyprošťovat, jednoho zachránili po třech a druhého po deseti minutách.

Oba skončili v péči zdravotníků. „Podle vyjádření lékaře mají lehčí zranění, popáleniny prvního a druhého stupně,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Jednoho muže záchranáři přepravili do pražské vinohradské nemocnice, druhý skončil v nemocnici v Příbrami.

Boj s ohněm po vyproštění dvojice hasičů pokračoval ještě déle než dvě hodiny. Pod kontrolu dostaly zasahující jednotky požár až v jedenáct dopoledne. Po poledni se jim ho podařilo definitivně zlikvidovat.