Vysočinu brzdí opravy mostů a přivaděče

Jihlava – Doprava v kraji Vysočina prochází největšími dopravními omezeními v historii. Zřejmě nejhorší situace zavládla v Havlíčkově Brodě, kde začala oprava mostu v centru města, a komplikace přináší i situace na přivaděči k dálnici D1 od Pelhřimova. Dnes navíc začala i oprava dálničního mostu u Velkého Meziříčí.

Na nejvyšší mostní konstrukci u Velkého Meziříčí se předělává most i povrch dálnice. Práce započaly i přes hustý déšť, potrvají až do prázdnin. Z původních čtyř jízdních a dvou odstavných pruhů budou nyní řidiči jezdit několik měsíců jen ve třech pruzích, a zda se pojede ve dvou pruzích směrem na Brno, nebo opačně, rozhodne aktuální intenzita dopravy. Řidiči by z dálnice neměli sjíždět, a to ani v případě kolon, mohly by totiž ucpat Velké Meziříčí. Kamiony to budou mít od zítřka úplně zakázané, policisté situaci budou hlídat.

Další omezení přinesla oprava přivaděče k dálnici D1 od Pelhřimova. Na sedmém kilometru úseku se rozšiřuje silnice, opravují mosty. Provoz řídí semafory a jezdí se kyvadlově. Kolony se tvoří celý den.

Vstup Michala Šebely a reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)

Omezení třetí pak znamená uzavírka mostu přes Sázavu v Havlíčkově Brodě. Smůlu mají ode dneška řidiči a od května i chodci. Most je v havarijním stavu. „Očekáváme, že obyvatelé budou rozhořčeni a rozladěni a ten blesk na naše hlavy sjede. Ale nedá se nic dělat, musíme to opravit,“ konstatoval havlíčkobrodský místostarosta Libor Honzárek (TOP 09).