Policie pátrá po muži se sebevražednými úmysly

Česká Lípa - Českolipská policie žádá o pomoc při pátrání po 37letém Bohumilu Jahodovi z Práchně u Kamenického Šenova. Ze svého trvalého bydliště odešel v úterý 17. dubna kolem 14.30 a od té doby se nikomu z blízkých neozval. Existuje důvodná obava, že se může pokusit spáchat sebevraždu kvůli krizi jeho partnerského vztahu, sdělila dnes českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

S prosbou o jeho vypátrání se na policisty obrátila Jahodova přítelkyně. Policisté předpokládají, že se může zdržovat v okolí Nového Boru, České Lípy, Práchně, Kamenického Šenova nebo Děčína. „Vzhledem k tomu, že může mít v tuto chvíli sebevražedné úmysly, žádáme veřejnost o pomoc při jeho včasném vypátrání,“ řekla Baláková. Veškeré informace k pohybu 37letého Bohumila Jahody přijme každá služebna policie nebo tísňová linka 158.

Pohřešovaný je vysoký 185 až 190 centimetrů, štíhlé postavy. Má oválný obličej, modré oči, hnědé prořídlé středně dlouhé vlasy s čelní pleší a vousy nosí krátce střižené na strniště. Na sobě měl modrou šusťákovou bundu s kapucí s červenou podšívkou, modrošedé tričko, černé tepláky a hnědé botasky s kožíškem. Nevzal si žádné osobní věci, peněženku ani doklady či mobilní telefon. „Pohřešovaný ovládá kromě mateřského jazyka také ruštinu a němčinu,“ dodala mluvčí.