Železniční výluka v Praze odřízla Smíchov

Praha – Kdo chce dnes dojet vlakem z centra Prahy na Smíchov nebo do Velké Chuchle, bude muset počkat do večera. Kvůli dvěma výlukám, které souběžně začaly mezi pražským hlavním nádražím a Radotínem, jsou všechny vlaky, které jedou po hlavní trati do Řevnic a Berouna (včetně rychlíků a expresů) odkloněny přes Krč, posilové spoje do Radotína jsou zrušeny. Smíchov objedou i některé rychlíky a expresy. Výluka potrvá až do půl desáté večer, stejným způsobem bude omezen provoz i zítra. V dopoledních hodinách ovšem pojedou vlaky mimo Smíchov a Velkou Chuchli až do 21. května.

Na trati číslo 171, která vede z Prahy přes Řevnice do Berouna, se v minulých týdnech množily poruchy. Ve snaze zlepšit situaci na stárnoucí, avšak o to více vytížené trati naplánovala SŽDC sérii výluk. Na provoz dráhy, kde ve špičce jezdí vlaky i v desetiminutových intervalech, to však má velký dopad.

Až do 21. května budou jezdit odklonem všechny vlaky včetně rychlíků a expresů v čase od 5:30 do 9:00 ve směru na Beroun a od 14:00 do 20:00 ve směru opačném. Pojedou přes Krč, takže vynechají zastávku na Smíchově, regionální vlaky také v Krči. Platí výlukový jízdní řád, avšak dnes a zítra platí ještě přísnější opatření. Všechny regionální vlaky jedou přes Krč vždy až do 21:25.