Hostivař a Strašnice budou bez tramvají

Praha – Zřejmě až do konce prázdnin nepojedou tramvaje k hostivařskému nádraží v Praze. Výluka v úseku Radošovická – Nádraží Hostivař začne zítra, dopravní podnik chce trať zrekonstruovat. Zatím budou jezdit náhradní autobusy.

Termín konce výluky v Hostivaři sice není stanoven, ale mluvčí dopravního podniku Monika Lojínová uvedla, že pravděpodobně potrvá do konce srpna. Od úterý do pátku v tomto týdnu bude navíc výluka i v úseku Průběžná – Vozovna Strašnice. Svoji trasu proto změní linky 7, 16, 22, 26, noční 51, 55, 57 a 59 a zrušena bude linka 19.

Během výluky trati Radošovická – Nádraží Hostivař bude tramvaj číslo 7 končit na Kubánském náměstí a linka 22 na Nádraží Strašnice. Linka 16 bude jezdit odklonem přes zastávky Palmovka, Nádraží Vysočany, Kolbenova a Hloubětín na Lehovec, kde skončí. Tramvaj číslo 19 bude zrušena, zatímco linka 26 pojede od Vozovny Strašnice přes zastávky Solidarita, Černokostelecká a Depo Hostivař na konečnou Ústřední dílny Dopravního podniku.

Stejně jako linka 26 budou odkloněny také noční tramvaje číslo 51, linka 55 bude potom přetrasována přes zastávku Na Hroudě do Nádraží Strašnice. Tam budou končit i linky 57 a 59.

Od úterý do pátku budou v oblasti Strašnic a Hostivaře jezdit dvě linky náhradní autobusové dopravy. Autobusy X-22 pojedou z Nádraží Hostivař na Strašnickou, zatímco linka X-26 nahradí tramvaje v úseku Strašnická – Průběžná – Vozovna Strašnice.