Chlapec prý šikanuje děti ve školce, skončil na policii

Hradec Králové – Sedmiletý chlapec skončil na policejní služebně poté, co si rodiče dětí z mateřské školky Třebechovická v Hradci Králové stěžovali na jeho chování. Prý ostatní děti bije, vyhrožuje jim a šikanuje je. Údajně mělo dojít i k sexuálnímu obtěžování. Radní proto odvolali ředitelku školy. Podle nich problém neřešila. Případ ale možná tak jednoznačný není, učitelky tvrdí, že s chlapcem problémy neměly.

Rodiče, kteří na agresivitu dítěte upozornili, před kamerou hovořit nechtěli. Podle policistů první výslechy dětí šikanu a útoky chlapce na ostatní potvrzují. „Chlapec je skutečně v pozici podezřelého, máme informace, že ve školce se dělo něco nekalého, prověřujeme údajnou šikanu, nečinnost vedení školky a v neposlední řadě se zaměříme i na poměry v rodině,“ informovala policejní mluvčí Ivana Ježková.

Radní Hradce Králové odvolali ředitelku školu Libuši Friedlovou. „Očekávala bych daleko ráznější postup paní ředitelky,“ prohlásila náměstkyně primátora Anna Maclová. Ředitelka ale tvrdí, že věc nemohla řešit dřív, protože neměla informace – ani od učitelek, ani od rodičů. Případ navíc zřejmě nebude tak jednoznačný. Podle ředitelky je chlapec živější, možná hyperaktivní. „Nemyslím si ale, že by byl tak agresivní, jak se říká,“ dodala. „Neměla jsem s ním sebemenší výstup nebo konflikt,“ potvrzuje učitelka Silvie Žaloudková. Podobný názor má i další učitelka Monika Studená. „Choval se naprosto v klidu, ale provokovali ho ostatní, říkali mu, že mu zabijí maminku. Byl napaden a nedivím se mu, že si to nenechal líbit,“ vypověděla.

Chlapec se po policejním výslechu do školky vrátil. Další dva dny už ale do školky nepřišel. Rodiče školce neoznámili, kde je. 

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)