Ústečtí bezdomovci míří na Konvalinkový vrch, policie je chce vyhnat

Ústí nad Labem – Rozsáhlý zátah na narkomany a bezdomovce provedli městští strážníci v Ústí nad Labem. Město se tak pokusilo odpovědět na přibývající stížnosti lidí z chat v zahrádkářské kolonii Konvalinkový vrch v blízkosti centra. Drobná kriminalita se tak zřejmě z okrajových ústeckých částí přesouvá i do míst, kde dřív nebyla.

Konvalinkový vrch býval podle místních oázou klidu, dnes začíná být nebezpečný. „Přijedete, chata je rozbitá, všechno je tam vykradeno,“ popsala situaci majitelka jedné z chat Valtraud Jirkovská.

Podle ústecké městské policie se na vršek blízko centra města stahují hlavně bezdomovci, kteří museli opustit své dosavadní útočiště v centru Ústí nad Labem – zdevastovaný hotel Máj. Konvalinkový vrch je pro ně příhodný svou blízkostí k centru. „Vyhledávají centrum města, protože mají blízko tam, kde by mohli sehnat peníze a potraviny,“ vysvětlil strážník Jan Novotný.

Městská policie po řadě stížností provedla zátah na bezdomovce a slíbila, že příští měsíc bude Konvalinkový vrch kontrolovat každý den. Chce tak bezdomovce a narkomany vytlačit do míst, kde je opět bude mít pod kontrolou.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)