Odklizení restaurační zahrádky bude řešit soud

České Budějovice – Do sporu, který bude muset vyřešit soud, se dostal provozovatel českobudějovické pizzerie a městští radní. Ti totiž nechali vyklidit zahrádku před restaurací kvůli ukončení platné smlouvy na její užívání. Na opakované výzvy prý provozovatel nechtěl reagovat a zahrádku odmítal odstranit. Podle něho k podobnému zákroku nemůže město přistoupit bez exekučního příkazu, magistrát je přitom přesvědčen o opaku.

Proti postupu se restaurace brání trestním oznámením na vedení města. Povolení na zahrádku měla původně přislíbenou do října. V květnu už se ale smlouva dodatkem na rozdíl od minulých let neprodloužila. „Provozovatel si začal vymýšlet nové okolnosti, za kterých uzavřít tu smlouvu,“ uvedl náměstek primátora Kamil Calta.

Podle provozovatele restaurace je ale postup uzavírání dohod ze strany radnice nestandardní. Jeho protest navíc podporuje i sdružení majitelů domů. „Jedná se o veřejné prostranství. Každý, kdo tam má provozovnu, má právo si tam prostor pronajmout,“ řekl člen sdružení Karel Pražák. Podle města ale vše proběhlo v souladu se zákonem, a proto se zřejmě i magistrát bude bránit soudní cestou.

Provozovatel restaurace se brání rozhodnutí magistrátu (zdroj: ČT24)