Olomouckou ulici v Brně uzavřela havárie vodovodu

Brno - Sesuv půdy uzavřel jednu z klíčových dopravních tepen v Brně. V Olomoucké ulici prasklo v ranních hodinách vodovodní potrubí, vytékající voda podemlela silnici a uvolnila lavinu bahna. Silnice je již částečně průjezdná. Havárie se obešla bez zranění.

Vodovodní potrubí prasklo kolem 4. hodiny ranní. Na místě zasahovali pracovníci vodáren, energetici a tři hasičské jednotky. „V prvé fázi se soustředili na odstranění stromu, který překážel veřejné dopravě a odčerpávání laguny, která ohrožovala obyvatele osady Černovičky,“ uvedl Jaroslav Haid, mluvčí jihomoravských hasičů.

Důležitá spojnice mezi středem města a Brnem-Slatinou byla kvůli havárii zcela uzavřená až do třinácté hodiny. „Ulice Olomoucká je pro nás významnou tepnou. Pro nás je to větší problém, nasazujeme maximálně dostupné kapacity v náhradní dopravě,“ uvedl Jan Seitl, Dopravní podnik města Brna. V současné době je úsek ulice Olomoucké dočasně průjezdný kyvadlově jedním jízdním pruhem. Pouze však pro osobní auta a hromadnou dopravu.

Reportáž Jakuba Ščurkeviče (zdroj: ČT24)