Muž v baru napadl hosty sekerou

Chotěboř (Havlíčkobrodsko) - Osmadvacetiletý muž napadl a zranil v jednom z chotěbořských barů dva hosty sekerou a další dva lidi na útěku nožem. Kriminalisté jej obvinili z pokusu o vraždu, těžkého ublížení na zdraví a výtržnosti. Hrozí mu až 20 let vězení. Zatím byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Je to už pátý trestný čin vraždy nebo pokusu o vraždu, který letos vyšetřují kriminalisté na Vysočině. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Případ se stal v noci na neděli v jednom z barů v Chotěboři. „Vietnamec po hádce s několika hosty z baru odešel a za chvíli se vrátil ozbrojen sekerou, s níž zaútočil na dva muže,“ uvedl kriminalista Pavel Kubiš. Mužům se podařilo s pomocí personálu ubránit. Vietnamec se dal na útěk a při něm kuchyňským nožem zranil další dva muže, kteří ho pronásledovali. Později se ukryl na ubytovně, kde ho zadržela zásahová jednotka.

Středně těžce zranění lidé byli ošetřeni v nemocnici, nejsou v ohrožení života. Kriminalisté nevylučují změnu právní kvalifikace případu. „Za pokus o vraždu, který spáchal po předchozí přípravě, hrozí muži trest odnětí svobody na 12 až 20 let,“ řekl Kubiš. Podle něj nemá případ žádný rasový či národnostní podtext. Neobjasněná letos zatím zůstává pouze dvojnásobná vražda v Koněšíně na Třebíčsku.