V Krušných horách vzniká vedle Klínovce nové lyžařské středisko

Abertamy – Na Plešivci v Krušných horách začala výstavba nového skiareálu za více než 405 milionů korun. Lyžaři na sjezdovky vyjedou už příští zimu, k dispozici budou mít téměř 12 kilometrů tratí ve všech stupních obtížnosti. V areálu mají vyrůst tři čtyřsedačkové lanovky a čtyři sjezdové tratě – během zimní sezony by ho podle odhadů investora mohlo navštívit 100 tisíc lyžařů.

Stavbu skiareálu považuje starosta Abertam Zdeněk Lakatoš za mimořádný počin pro region. Prospěch z něj prý budou mít nejen Abertamy, ale také další krušnohorské obce v okolí Plešivce. Právě kvůli lyžařskému středisku vznikl v roce 2005 svazek obcí Plešivec. „Jediné, co může regionu pomoci, je cestovní ruch. Vytvořená infrastruktura bude sloužit i v létě pro řadu sportovních a turistických aktivit,“ poznamenal starosta. 

Už od jara se na Plešivci kácely stromy a chystaly se průseky pro sjezdové tratě. Teď začaly vlastní terénní práce na úpravě a tvarování sjezdovek. Do začátku příští zimní sezony by měl v areálu vyrůst také největší dětský lyžařský park v Krušných horách, zázemí pro lyžaře s půjčovnami vybavení a servisem i parkovací plochy na Plešivecké louce. Investor navíc jedná o další etapě, kdy by vznikla trať až do Merklína a lanovka dlouhá více než tři kilometry.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)