Po R10 se proháněl další řidič v protisměru

Brodce (Mladoboleslavsko) - Policie brzy ráno zadržela řidiče, který jel po rychlostní silnici R10 v protisměru. Osmadvacetiletý muž byl podle testu pod vlivem drog, jízdu v protisměru si údajně vůbec neuvědomil. Za mřížemi může strávit až pět let, sdělil mluvčí mladoboleslavské policie David Schön.

Auto jedoucí v protisměru nahlásilo krátce před 4:00 na tísňovou linku policie několik řidičů. Škodu Favorit spatřili na silnici R10 mezi Bezděčínem a Brodcemi. Na místo vyrazilo několik policejních vozů a řidiče zastavili na sjezdu na obec Brodce, popsal mluvčí.

Řidičem byl osmadvacetiletý muž z Luštěnic. Zkouška na alkohol v dechu byla negativní, pozitivní byl ale test na přítomnost drog. Podle policie mělo jít o pervitin, muž se však odmítl podrobit lékařskému vyšetření. Několikakilometrová jízda v protisměru nezpůsobila žádnou dopravní nehodu ani zranění. Muž by mohl být obviněn z obecného ohrožení z nedbalosti, za což by mu hrozilo až pětileté vězení.

V minulosti policie řešila už několik případů jízdy v protisměru na silnici R10. Naposledy museli policisté zasáhnout letos v dubnu, vozidlo ale nakonec nevypátrali, pravděpodobně jej řidič otočil do správného směru. Podobné události se staly i vloni v červnu a v červenci. Nejznámější případ se odehrál loni v květnu, kdy Švýcar Sascha Spataro pod vlivem pervitinu ohrozil desítky lidí. Ve vysoké rychlosti ujel po R10 mezi Turnovem a Prahou desítky kilometrů, policie ho zadržela až v Praze-Kbelích.