Rodinu drogových dealerů zadržela policie

Praha – Čtyřčlennou skupinu podezřelou z prodeje heroinu zadrželi pražští policisté. Jednalo se o „rodinný podnik“, v cele skončil jedenapadesátiletý muž, jeho pětačtyřicetiletá manželka a devatenáctiletá dcera páru. Čtvrtým zadrženým je sedmapadesátiletý muž z Brna. Rodina podle vyšetřovatelů nejméně půl roku prodávala drogy v Praze 7, vydělala tak několik milionů korun. Další zadržený měl heroin dále distribuovat.

Policisté zadrželi podezřelé členy holešovické rodiny ve stejném okamžiku na různých místech v Praze. Provedli také domovní prohlídku, při které nalezli stotisícovou hotovost. Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové je zadržená rodina velmi dobře zajištěna, bydlela v luxusním bytě a používala drahý automobil. Úředně tomu tak ale nebylo. „Otec pobíral sociální dávky ve výši 37 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Všichni tři členové rodiny byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Prodávat je měli nejméně půl roku. „Každý ze zadržených ve více než desítce případů prodal různé množství drogy další osobě, která je dále distribuovala po celé České republice,“ přiblížila policejní mluvčí Kropáčová. Ženám podle ní hrozí u případného soudního řízení až pětiletý trest, muži zatím osmiletý. V jeho případě přibylo ještě další obvinění z vydírání. Podle policie totiž vyhrožoval zabitím lidem, kteří od něj nakupovali heroin, pokud někomu řeknou o jejich obchodování.

Drogy zachytila policie i jinde

Policisté objevili drogy i na dalších místech v Česku. Celníci nalezli při kontrole v rychlíku z Olomouce do Břeclavi sedm kilogramů marihuany, kterou vezly ve svých zavazadlech dvě cestující z Maďarska. Cenu odhadli specialisté celního ředitelství na více než 700 tisíc korun, přiblížila mluvčí Celního ředitelství Olomouc Marie Bortlová. Ženám podle ní hrozí až dvanáct let vězení.

Z distribuce drog nejméně dvěma ženám obvinila policie také devětadvacetiletého muže z Uherskohradišťska. Své partnerce, se kterou žil, a také šestnáctileté dívce z regionu měl dodávat pervitin.