Na Špičáku hořela restaurace, ve Lštění zemědělská usedlost

Špičák (Klatovsko) - Na Špičáku na Klatovsku hořela ráno restaurace, která je součástí nádraží. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů, problémy měly se silnou ledovkou na příjezdové silnici. Hasiči z objektu vynesli dvě tlakové láhve a rozebrali střešní konstrukci. Škoda na zařízení restaurace a části konstrukce se podle odhadů pohybuje kolem milionu korun.

„Místo už bylo předáno drážním hasičům, termokamerou jsme vyloučili ohniska,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. K požáru vyjely jednotky krátce po 06:00. Požár hasiči zlikvidovali, objekt odvětrali a strhali podhledy ze stropu. Zásah trval zhruba dvě hodiny. Podle Jakoubkové jsou střecha i krovy v pořádku, kromě vybavení byla zasažena část mezistropní konstrukce. Nádražní komplex včetně restaurace na Špičáku je velmi frekventovaný, leží blízko největšího lyžařského areálu západočeské části Šumavy.

Ve Lštění hořela usedlost s fotovoltaickou elektrárnou na střeše

Hasiči také od jedné hodiny ranní zasahovali u požáru zemědělské usedlosti s chlévy ve Lštění na Domažlicku. Před příjezdem hasičů v objektu explodovala jedna propanbutanová láhev, další láhve museli vynést. „Škoda se odhaduje na více než milion korun, na střeše objektu byla fotovoltaická elektrárna,“ uvedl důstojník. Na místě zasahovali tři profesionální a šest dobrovolných jednotek hasičů.