SMS jízdenky přijedou i do Pardubic

Pardubice – K městům, kde je možné zakoupit si jízdenku na MHD mobilním telefonem, se od února zařadí Pardubice. Pokud městská rada schválí rozhodnutí dopravního podniku, bude možné koupit si krátkou textovou zprávou buď přestupní jízdenku na 45 minut (resp. víkendovou na 60 minut) za 25 korun nebo 24hodinový lístek za 65 korun.

Nákup jízdenek na MHD prostřednictvím SMS není žádná novinka, z velkých českých měst patří Pardubice k posledním, která takovou službu nenabízejí. „Jsme jedno z mála měst, kde si cestující mohou koupit jízdenku u řidiče, proto se zavedením SMS jízdného byli rychlejší jinde. Nabízíme to jako doplněk našich služeb, už loni na podzim se zavedlo SMS parkovné,“ zdůvodnil dlouhé čekání na SMS jízdenky ředitel Dopravního podniku města Pardubice Tomáš Pelikán.

Pardubická SMS jízdenka

  • text SMS k objednání jízdenky: DPMP 45 (pro 45minutovou jízdenku za 25 Kč), DPMP 60 (pro víkendovou 60minutovou za 25 Kč), DPMP 24 (pro 24hodinovou jízdenku za 65 Kč)
  • číslo pro zaslání objednávky: 90206

V mobilních telefonech nebudou k dispozici základní jízdenky za 15 korun. Dražší jízdné však dopravní podnik cestujícím vynahradí možností přestupovat a platností pro obě tarifní zóny. Lidem, kteří stihnou alespoň dvakrát přestoupit a nemají Pardubickou kartu, se SMS jízdenka vyplatí.