Na černé sjezdovce na Medvědíně zahynul lyžař

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) – Po nárazu do sloupu u černé sjezdovky, která vede z krkonošského Medvědína do Špindlerova Mlýna, zemřel pětatřicetiletý lyžař. Přivolané horské službě se sice přímo na svahu podařilo oživit ho, ale po převozu do nemocnice skonal. V nemocnici skončila také devětapadesátiletá žena, která utrpěla vážná zranění, když spadla na sjezdovce v Žacléři.

Muž, který se spustil z vrcholu medvědínské černé sjezdovky, narazil při své jízdě do sloupu. Na svah k němu přijela horská služba, její záchranáři ho museli oživit, protože mu po kolizi selhaly životní funkce. V kritickém stavu ho potom převezli do královéhradecké fakultní nemocnice. Podle policejní mluvčí i informací nemocnice tam ale pětatřicetiletý lyžař odpoledne zemřel.

Tragická havárie sjezdaře nebyla dnes na krkonošských sjezdovkách jediná. V Žacléři upadla devětapadesátiletá lyžařka na sjezdovce tak, že skončila v bezvědomí s poraněnou hlavou a hrudníkem. Také ji převezli záchranáři do hradecké nemocnice.

Ve čtvrtek potom utrpěli zranění dva mladí lyžaři, kteří se srazili při lyžování v Hořejším Vrchlabí. Oba skončili ve vrchlabské nemocnici. Podle policejního mluvčího Udo Etnera jsou lyžaři v Krkonoších neopatrní. „Policisté proto žádají všechny návštěvníky našich nejvyšších hor, aby se chovali odpovědně, ohleduplně a aby zbytečně neriskovali,“ uvedl.