Muž postřelil mladíky, kteří ho na podzim zbili

Praha – V pražských Modřanech zazněly v noci výstřely. Osmapadesátiletý muž pálil na trojici mladíků, podle policejní mluvčí Evy Kropáčové ve skupině poznal muže, kteří ho před časem napadli a zbili. Zřejmě však nestřílel ze msty, ale až poté, co mezi ním a mladíky vznikla potyčka. Dva dvacetiletí muži utrpěli zranění.

Muž ve čtvrtek večer zavolal do Modřan policii, když potkal skupinu mladíků, kteří ho na podzim zbili tyčí, kopali do něj a způsobili mu tak rozsáhlá poranění – to vše proto, že je napomenul, když ničili odpadkové koše. Hlídka, která na místo přijela, však zjistila, že i tentokrát vypukla potyčka, která však skončila jinak než na podzim. „Vyvrcholila napadením a střelbou,“ uvedla Kropáčová s tím, že dva mladíci byli postřeleni. Mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová upřesnila, že utrpěli poranění dolních končetin, zdravotníci je na místě ošetřili a převezli do nemocnice.

Osmapadesátiletý muž střílel z legálně držené zbraně, přesto ho policie podezírá z pokusu o těžkou újmu na zdraví. Z téhož ovšem podezírá i mladíky. Zatím policisté účastníky incidentu vyslýchají a zjišťují, zda muž střílel v nutné obraně. Podle mluvčí Kropáčové se současně vyšetřuje také listopadové napadení. Pokud se někdo z účastníků noční potyčky dostane před soud, hrozí mu až deset let vězení.