Řidič ujel od benzinky bez placení, zastavily ho výstřely

Slaný (Kladensko) – Muže, který ujel bez zaplacení od benzinky ve Slaném, chytili po honičce na silnicích i mimo ně policisté. Prchajícího zastavily až varovné výstřely, podle policejní mluvčí Michaely Novákové jde o recidivistu.

Vůz třiatřicetiletého muže, který ujel bez zaplacení od slánské benzinky, pronásledovala policie po velvarské silnici více než čtyři kilometry. Když řidič zjistil, že se pronásledovatelů nezbaví, nakonec zastavil v obci Vítov, ale dal se na útěk přes pole u silnice. Policisté zjistili, že v autě, které honili, nebyl řidič sám. „Ve vozidle zanechal svoji devatenáctiletou přítelkyni a její měsíční dítě,“ přiblížila mluvčí Nováková. Prchajícího muže však pronásledovali i nadále. Nakonec se zastavil, když jeden z policistů vypálil varovný výstřel do vzduchu.

Policejní mluvčí uvedla, že se dopadený muž mohl dopustit i dalších provinění – řídil bez oprávnění a navíc měl na autě ukradené registrační značky z jiného vozidla. Nyní mu hrozí až tři roky vězení, policie ho viní z krádeže.

Podobný případ nedávno řešili i berounští policisté. Na konci ledna zatkli muže podezřelého z toho, že bez zaplacení ujel zhruba třicetkrát od čerpacích stanic ve Středočeském kraji.