Silnice v Broumovských stěnách zůstává otevřena, stále je moc sněhu

Náchod – Silnice z Broumova do Náchoda přes Broumovské stěny je stále průjezdná, ačkoli na ní už měla začít oprava. Královéhradečtí silničáři se rozhodli začátek prací o týden odložit na 15. dubna – nepřeje jim totiž počasí. Oblast je zasněžená a sníh leží i na objízdných trasách, jízda po nich by proto mohla být nebezpečná, zejména pro nákladní dopravu.

Opravu silnice II/303 přes Broumovské stěny neodložili silničáři poprvé – kvůli špatnému počasí začnou s třítýdenním zpožděním. Silniční správa by přesto chtěla práce ukončit ve stanoveném podzimním termínu s tím, že úplná uzavírka komunikace skončí v červenci.

Objízdná trasa vede po okolních silnicích třetí třídy. Jejich lesní úseky jsou stále místy pokryty sněhem. Jízda kamionů, které obvykle smějí jezdit z Náchoda do Broumova pouze po silnici, která bude uzavřena, by byla na zasněžené objížďce nebezpečná.

Letošní rekonstrukce silnice známé jako Pasa naváže na loňskou první etapu, kdy silničáři udělali přípravné práce, postavili křižovatku na Jetřichov a opravili zhruba čtvrt kilometru hlavní silnice. Letos přestaví úsek dlouhý 3,5 kilometru, vozovku rozšíří, takže vznikne i stoupací pruh. Stavba za 87 milionů korun bude letos v Královéhradeckém kraji největší investicí do silnice. Tah II/303 je velmi vytížená, proudí po ní kamiony, linkové autobusy či vozy záchranářů.