Nehoda kamionu a autobusu ochromila R7 na pět hodin

Slaný - Na R7 u výjezdu z letiště ve směru na D1 se srazil kamion s autobusem. V autobusu cestovalo 21 lidí. Při srážce se vážně zranila jedna žena, zbylí cestující utrpěli lehká zranění. Jednalo se o autobus společnosti Student Agency. Provoz na rychlostní silnici již byl obnoven. Doprava v místě nehody byla ve směru na Prahu více než 4,5 hodiny uzavřena.

Podle mluvčího Student Agency Aleše Ondrůje autobus cestoval na lince Chomutov - Praha a bylo v něm 21 cestujících, jedna cestující byla vážně zraněna. "Zůstala po nehodě zaklíněná, my jsme ji pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů vyprostili. Mluvčí policie Jiřina Ernestová potvrdila, že zdravotníci ošetřili 21 lidí. Zranění byla lehčího charakteru s výjimkou vyproštěné ženy, kterou hasiči předali záchranné službě. Ta ji vrtulníkem transportovala do pražské Vinohradské nemocnice.

Nehoda se stala kolem 10:00 v Lipské ulici. Mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj sdělil, že podle prvních informací z přivaděče na silnici R7 zřejmě vjelo osobní auto do jízdní dráhy před kamion jedoucí před autobusem. Řidič auta, do kterého kamion naboural, ovšem uvedl, že na rychlostní silnici nenajížděl. „Na špičce stálo auto, které neblikalo. Nevěděl jsem, jestli bude vyjíždět nebo ne, tak jsem mírně přibrzdil. Kamion přibrzdil za mnou – a najednou velká rána,“ popsal.

Odstraňování havarovaných vozidel, zejména poničeného autobusu a kamionu, trvalo téměř pět hodin. Plně průjezdná byla rychlostní silnice R7 až před třetí odpoledne.

Události o nehodě na R7 (zdroj: ČT24)