Ozbrojení lupiči v Chýni přepadli vozidlo a odnesli miliony

Praha – V Chýni u Prahy dva maskovaní a ozbrojení lupiči přepadli vozidlo bezpečnostní agentury, které vezlo tržbu, a odcizili z něj miliony korun. Stalo se tak v areálu místního pivovaru krátce před půlnocí. Lupiči hrozili zaměstnancům agentury zbraněmi, ti jim vydali peníze. Od roku 2006 je to v Chýni u Prahy už třetí podobné přepadení.

„V současné době vyslýcháme svědky a analyzujeme záběry z bezpečnostních kamer. Lupiče se nám stále nepodařilo dopadnout,“ řekl policejní mluvčí Pavel Truxa. Nechtěl upřesnit, kolik lupiči ukradli.

V prosinci 2011 přepadli v Chýni tři ozbrojení muži s gumovými maskami přes obličej také vozidlo bezpečnostní agentury s penězi. Stalo se to poblíž distribučního skladu Plzeňského Prazdroje. Lupiči si tehdy odnesli neupřesněnou sumu peněz.

Podobná událost se přitom v obci ležící za západním okrajem Prahy mezi karlovarskou silnicí a dálnicí na Plzeň stala už v březnu 2006. Skupina mužů se samopaly oloupila převozce peněz z pivovaru. Jednoho z mužů postřelili. Lupiči údajně ukradli několik milionů korun.

Na začátku loňského ledna pak řidič kamionu převážejícího cigarety oznámil, že byl v Chýni přepaden několika ozbrojenými muži, kteří ho donutili zastavit a náklad přeložili do jiného auta. Letos však policie uvedla, že přepadení bylo fingované. Zatkla tři muže, kteří si přepadení údajně vymysleli, náklad cigaret ukradli a prodali. Škoda byla vyčíslena na 4,4 milionu korun.