Recidivisté, kteří vykradli 11 pump na Karvinsku, byli dopadeni

Havířov - Tři recidivisté z Havířova, kteří vyloupili jedenáct pump na Karvinsku a Frýdeckomístecku, skončili ve vazbě. Některé z čerpacích stanic přitom vykradli dvakrát. Během své trestné činnosti ukradli zboží za 400 tisíc korun, následná škoda pak činila 300 tisíc korun. Lupičům hrozí osmileté tresty vězení.

Trojice 35letých kamarádů z vězení nechtěla chodit do práce, a proto se rozhodla pokračovat v trestné činnosti, aby měla na útratu v pivnicích. „Vnikali do objektů po rozbití skleněných výplní dveří nebo oken, které rozbíjeli kladivem, sekerou a případně krumpáčem,“ uvedl policejní komisař Tomáš Liberda.

Pachatelé v okolí Havířova a ve Frýdku-Místku vykradli jedenáct čerpacích stanic. Přitom se několikrát vrátili na pumpy, které už jednou vykradli. „Pachatelé rozprodávali ukradené cigarety náhodným osobám po Havířově v ten samý den, kdy byly odcizeny, a prodávali je zhruba o 15 korun levněji, než je běžná cena,“ přiblížil policejní inspektor Tomáš Steklý.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Řádění zlodějů po dvou měsících zastavila v Těrlicku na Karvinsku policejní hlídka, která si nad ránem všimla vypáčených dveří na místní pumpě. Policejní pes Fram skočil jednomu ze zlodějů, který zůstal na benzince, na záda a druhého vystopoval v křoví nedaleko pumpy. Ten byl podle psovoda karvinské policie Richarda Schmidta po hodině venku za velmi nízkých teplot tak podchlazený, že nebyl schopný vlastního pohybu.

Kromě čerpacích stanic zloději vykradli také jednu pivnici v Havířově, kde krumpáčem rozbili deset hracích automatů. Z těch chtěli vyjmout peníze, což se jim nakonec nepodařilo.

  • Přepadená benzinka autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2161/216070.jpg
  • Přepadená benzinka autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2161/216072.jpg