Na mostecký magistrát přišli policisté, zajímá je korupce

Most – Policisté navštívili mostecký magistrát, kde prověřují trestnou činnost. Zatím nikoho z ničeho neobvinili, podle státního zástupce souvisí činnost policie s průmyslovou zónou Havraň.

„Jedná se o možné podezření z korupčního jednání v souvislosti s výstavbou areálu průmyslové zóny v Havarani u Mostu. Bude probíhat nadále prověřování a pokud policejní orgán bude mít zato, že je dostatek důkazů pro zahájení trestního stíhání konkrétní osoby, následně bude zahájeno trestní stíhání a bude probíhat vyšetřování,“ uvedl dozorující státní zástupce Lukáš Borovička.

Zásah na mosteckém magistrátě potvrdil také mluvčí policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták. Více ale sdělit nechtěl. Podle státního zástupce Borovičky policie prověřuje činnost různých lidí. „Po vyhodnocení důkazů – mimo jiné těch, které budou zajištěny na Magistrátu města Most – se rozhodne o dalším postupu,“ dodal.

Kvůli zóně Havraň už měl Most velké potíže. Ministerstvo financí chtělo loni od města téměř 50 milionů korun. Nelíbilo se mu, že projekt za bezmála tři čtvrtě miliardy nepřinesl adekvátní počet pracovních míst.