Při nehodě u Žamberka zemřeli tři lidé, D1 už je průjezdná

Žamberk - Na silnici I/11 mezi Letohradem a Žamberkem na Orlickoústecku odpoledne zemřeli tři lidé při nehodě dvou osobních aut. Další člověk se těžce zranil, zranění utrpělo i dítě, které cestovalo v jednom z vozů. Těžce zraněného pacienta převezl do nemocnice vrtulník, dítěte se ujali záchranáři v sanitce. Nehoda se stala na křižovatce směrem na Šedivec po 13. hodině. Dopravu při páteční odpolední špičce komplikovala také nehoda na 171. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Policie už ale provoz plně obnovila.

Auto značky Renault jelo po hlavní silnici, auto značky Peugeot vyjíždělo z vedlejší komunikace. „Na upřesnění příčiny nehody je ale brzo. Hledáme přímé svědky nehody, kteří by se nám ozvali na linku 158. Doprava je zatím řízená kyvadlově,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kaizarová.

Na Plzeňsku zemřela řidička

Další oběť si vyžádala nehoda u obce Krsy na severu Plzeňska. Žena zemřela při střetu automobilu s traktorem. „Pětileté dítě bez viditelných závažnějších poranění bylo převezeno do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. Hlavní silnice z Plzně na Karlovy Vary bude minimálně do 18 hodin uzavřena. Na místě zasahují hasiči a policisté z Plzeňského a Karlovarského kraje.

D1 byla hodinu uzavřena u Devíti křížů

Na dálnici D1 odpoledne narazila rumunská dodávka zezadu do kamionu. Úsek na 171. kilometru nedaleko motorestu u Devíti křížů ve směru na Brno byl zhruba hodinu zcela uzavřen. Zranění účastníků nehody nebyla podle policie vážná.