Na Moravě opět hromy a blesky, Vysočinu spláchne déšť

Praha - V Pardubickém kraji, na Vysočině a Moravě hrozí po poledni další bouřky. Ojediněle je můžou provázet přívalové deště, nárazový vítr a kroupy. Výstraha meteorologů platí do sobotních 02:00. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal také výstrahu před vydatným deštěm na Vysočině, platí od dnešních 10:30 do sobotního rána.

Sluneční brýle dnes můžeme nechat doma - bude totiž oblačno až zataženo. Na Moravě a ve Slezsku se během dne objeví bouřky, hrozí i přívalové deště nebo kroupy. Vítr povane rychlostí až 25 m/s. Nejvyšší teploty v Čechách budou dosahovat hodnot 19 až 23 stupňů Celsia, na Moravě a ve Slezsku 24 až 29, na jihovýchodě Moravy až 33 stupňů.

V noci bude většinou zataženo, místy se objeví vydatný déšť. K ránu by ale měly srážky ustávat a ubývat oblačnost.

Déšť
Zdroj: ČTK/DPA/Victoria Bonn-Meuser

V sobotu by mělo být povětšinou polojasno, jen ojediněle přeháňky. Morava a Slezsko se ale oblačnosti a občasnému dešti nevyhnou. Nejvyšší teploty přes den dosáhnou 21 až 25 stupňů Celsia. 

Meteorologové upozornili, že přívalový déšť z bouřek může ojediněle vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst a sklepů.