Prahou ujížděl další řidič, na cestě srazil chodce a ničil auta

Praha – Zraněný šestašedesátiletý muž a dvě poničená auta zůstala v Praze po další policejní honičce. Policisté stíhali mladíka v autě s upravenou registrační značkou, který měl navíc zákaz řízení. Ačkoli první hlídce ujel, později se mu policisté znovu dostali na stopu a napodruhé ho již zadrželi. Ukázalo se, že byl pod vlivem drog. Muže, který utrpěl zranění, ujíždějící automobil srazil, když přecházel na přechodu u vysočanské polikliniky. Pronásledování dalo vzpomenout na sobotní incident, kdy policisté pronásledovali prchajícího řidiče nejprve po Praze a poté až do Plzně.

Další honička: Policie zadržela řidiče ujíždějícího i po chodníku (zdroj: ČT24)

Audi, které se jim zdálo podezřelé kvůli ručně psané registrační značce a tmavým fóliím na oknech, se policisté poprvé pokusili zastavit na Smíchově ve Vrchlického ulici. „Policisté se řidiče snažili zastavit za pomoci modrých majáků a červeného nápisu stop. Řidič toto znamení nerespektoval a začal ujíždět,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan. Auto, za jehož volantem podle mluvčího seděl čtyřiadvacetiletý muž se zákazem řízení, začalo před policií ujíždět – zamířilo směrem z města, dospělo až na dálnici D5, kde policistům zmizelo.

Řidič se ale poté, co se zbavil pronásledovatelů, do Prahy vrátil. Policisté si ho znovu všimli po poledni ve vysočanské Freyově ulici. I tentokrát začal ujíždět. S policií za zády křižoval Vysočany a dostal se až na Palmovku, kde mu policie zatarasila cestu svými vozy a zadržela ho. Druhá část honičky byla podle Tomáše Hulana obzvlášť nebezpečná. Ujíždějící vůz najížděl na chodník a zůstávala po něm škoda. „Řidič Audi srazil na jednom z přechodů v Sokolovské ulici právě přecházejícího chodce a na Palmovce naboural dvě auta,“ uvedl mluvčí.

Prchající řidič byl v době, kdy ho policisté zadrželi, pod vlivem omamných látek. Mluvčí Hulan uvedl, že má hned tři platné zákazy řízení. Policisté ho podezírají z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. „V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ vyčíslil Hulan.

Obdobnou událost policisté řešili v sobotu, kdy pronásledovali ujíždějící vůz nejprve po Praze a poté po dálnici až do Plzně. Honička trvala jen asi tři čtvrtě hodiny, skončila v areálu lochotínské nemocnice, kde policie zastavila ujíždějícího muže střelbou. Utrpěl průstřel krku, proto v nemocnici zůstal a podrobil se operaci.