Únik plynu ucpal ulice v centru Prahy

Praha – Pracovníci Pražské plynárenské opravují děravé potrubí na Malé Straně. Kvůli úniku plynu odhalenému v úterý odpoledne je uzavřena Valdštejnská ulice, na Malé Straně a Starém Městě je proto složitá dopravní situace – auta se přesunula do jiných ulic, oblast v okolí Klárova a náměstí Jana Palacha je proto ucpaná.

Valdštejnská ulice je uzavřena zhruba od deseti dopoledne, kdy začala oprava vadného plynového potrubí. „V úterý odpoledne jsme přijali oznámení o podezření na únik plynu ve Valdštejnské, které se poté potvrdilo. Jedná se o plynovod pod vozovkou,“ řekl mluvčí plynařů Miroslav Vránek.

V Chotkově ulici, na Mánesově mostě a v Křižovnické ulici se kvůli uzavírce objevila auta obvykle jezdící Valdštejnskou. Podle mluvčí magistrátu Petry Hrubé je oblast velmi obtížně průjezdná. „Žádáme řidiče, aby se pokud možno této oblasti Prahy vyhnuli, nebo alespoň zvolili cestu přes Čechův most,“ podotkla mluvčí.

Podle Miroslava Vránka bude Valdštejnská znovu průjezdná, „jakmile to postup opravy dovolí“. Podle informací pražské TSK by mohla uzavírka skončit kolem páté odpoledne.