Ostatky nalezené ve třídírnách odpadu patří 25leté ženě

Praha – Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti ženy, jejíž ostatky našli pracovníci ve dvou třídírnách odpadu. Podle dosavadních zjištění bylo ženě asi 25 let. Byla vysoká 165 centimetrů, na víčkách měla trvalý make-up a podstoupila také plastiku uší. Případ vyšetřují policisté zabývající se vraždami, příčinu smrti zatím policie nezveřejnila.

Pitva podle mluvčího pražské policie Jana Daňka prokázala, že ostatky patří jedné osobě. Pracovníci třídírny v Praze 10 nejdřív našli ve středu ráno torzo těla bez hlavy a nohou, odpoledne pak v třídírně v Praze 9 našli dvě nohy a hlavu. Podle mluvčího měla žena hnědé vlasy se světlými melíry střižené tzv. do podkovy a šedohnědou barvu očí. Její chodidlo mělo velikost 36.  

Lékař zjistil, že měla plastiku uší, které měla přišité zřejmě kvůli odstávání. Kriminalisté podle mluvčího také zjistili, že žena pravděpodobně chodila pravidelně na pedikúru.   

Poslední podobný případ policisté vyšetřují od loňského října, kdy bylo postupně ve Vltavě nalezeno sedm částí ženského těla zabaleného v igelitových pytlích. Policisté v této souvislosti pátrají po totožnosti mrtvé. Obdobný případ začali pražští kriminalisté řešit také na konci roku 2011. Totožnost oběti ani pachatel v obou případech dosud nebyli odhaleni.

Nalezené ostatky patří mladé ženě (zdroj: ČT24)