Kuriózně opravená silnice: vjezd na vlastní nebezpečí

Rudník (Trutnovsko) – Velmi zvláštní opravy se dočkala silnice vedoucí do vesnice Rudník ve východních Čechách. Místní zde po povodni čekali na novou komunikaci více než rok. Způsob, jakým se po velké vodě na vozovce „vyřádili“ také stavbaři, ale budí možná ještě větší rozpaky.

Tak dlouho čekali obyvatelé Rudníku na kýženou opravu silnice, až se dočkali – zřejmě ale nikoliv zrovna toho, co si představovali. Po opravě za čtyři miliony korun málokterý řidič při projíždění nezakroutí hlavou. Nová silnice je široká sotva pro jedno auto, několikrát za den tady přitom oběma směry projíždí také autobus.

Zbrusu nová silnice, verze dobrodruh, ale nevzbuzuje rozpaky pouze kvůli své šířce, ale i provedení. Na jednom okraji totiž ústí v hluboký příkop plný špičatých kamenů. „Je to nebezpečné pro cyklisty, pro chodce i v noci nebo při vyhýbání se aut. Kdyby sem někdo spadl, může to být nebezpečný úraz,“ zmiňuje tajemník obecního úřadu v Rudníku Jiří Jirásek.

Oprava za skoro čtyři miliony se zdá podivná i kraji, který ji zaplatil. Slíbil řešení, a tak se silnice zřejmě ještě o něco prodraží.

Opravená silnice pro dobrodruhy (zdroj: ČT24)