Ztracená dívka z Klášterce byla zavražděna

Klášterec nad Ohří (Chomutovsko) – Nález mrtvého těla ukončil pátrání po devítileté dívce z Klášterce nad Ohří, která se v úterý nevrátila ze školy domů. Policisté, strážníci a hasiči po ní pátrali již v noci a poté celý den. Šef vyšetřovacího týmu Martin Charvát potvrdil, že dívka zemřela násilnou smrtí. Přesnou příčinu smrti určí pitva.

Policie zhruba po dnu pátrání po dívce, která se nevrátila ze školy, oznámila, že za městem nalezla mrtvé tělo a vzápětí pátrání ukončila. Tělo našli v lese poblíž Ciboušova, asi kilometr od dívčina bydliště. Podle policie zemřela násilnou smrtí. Na místě, kde pátrači tělo nalezli, podle policejní mluvčí Aleny Bartošové pracuje skupina krajských kriminalistů.

Již informace o zmizení devítileté dívky vyvolala obavy rodičů dalších žáků klášterecké školy. Mnoho z nich si po vyučování pro děti přišlo. „Je to strašné, co se stalo, bojím se, proto jsem tady,“ řekla jedna z matek.

Ztracená dívka z Klášterce byla zavražděna (zdroj: ČT24)

Dívku hledala státní i městská policie a také hasiči – zejména členové dobrovolných sborů z okolí. Podle vedoucího pátrací akce Milana Němečka se policii hlásili i další dobrovolníci, kteří chtěli s hledáním pomoci.

Policisté zatím případ nespojují se čtvrtečním únosem další nezletilé dívky na Mostecku. „Na to je příliš brzo,“ uvedla Pivková. Policie v této souvislosti pátrá po muži středního věku, který je podezřelý z toho, že ve čtvrtek odpoledne v obci na Mostecku násilím naložil nezletilou dívku do vozidla tmavé barvy nezjištěného typu a později ji vysadil na Chomutovsku.

Pátrání po dítěti s tragickým koncem zažili policisté v posledních letech několikrát:

  • 22. března 2007 – V obci Nové Dvory-Ovčáry na Kutnohorsku našli policisté po celonočním pátrání mrtvolu čtyřletého chlapce, který byl podle pitvy udušen. Za smrt chlapce byl podle policie odpovědný jiný chlapec trpící mentálním postižením.
  • 17. dubna 2007 – Tělo tříletého chlapce z Měčína na Klatovsku nalezla policie po dvou dnech v úložném prostoru gauče ve sklepě objektu, kde žila jeho početná rodina. Chlapec zemřel násilnou smrtí.
  • 28. prosince 2007 – Mrtvého pětiletého chlapce z Tábora objevili strážníci v zaparkovaném osobním vozidle v Českých Zlatníkách na Mostecku. Policie obvinila z vraždy chlapcovu matku s partnerem, oba potom dostali mnohaleté tresty.
  • 7. června 2008 – Měsíc po zmizení nalezla policie mrtvého devítiletého chlapce z Havlíčkova Brodu. Z jeho vraždy obvinila muže, který byl předtím několikrát odsouzen na Slovensku za pohlavní zneužívání. Za vraždu a znásilnění chlapce byl potom odsouzen k doživotnímu trestu vězení.
  • 13. října 2010 – Rozsáhlé pátrání po devítileté dívce v pražské Troji skončilo neúspěšně, až na jaře 2011 našla policie její ostatky. Pitva prokázala, že dívka zemřela násilnou smrtí. Policie z vraždy obvinila muže, který se krátce poté ve vazební věznici oběsil.
  • 22. října 2010 – Tříletý chlapec, po němž v okolí Hrádku nad Nisou na Liberecku pátraly desítky policistů, hasičů, záchranářů, byl nalezen mrtvý na dně Lužické Nisy.
  • 9. března 2012 – Policie v Radvanicích na Trutnovsku pátrala po údajně uneseném několikaměsíčním dítěti. Nakonec jej nalezla mrtvé. Kriminalisté obvinili matku dítěte z týrání.
  • 16. května 2012 – Po dvouhodinovém pátrání nalezli záchranáři v odpadní jímce domu ve Slezské Ostravě mrtvou malou holčičku, která se týž den ztratila své matce.