Pardubický kraj bude mít na Primě zkušebně vlastní televizní pořad

Pardubice - Pardubický kraj bude mít vlastní televizní pořad. Vedení kraje přijalo nabídku na jeho výrobu od regionální televize RTA. Televizní magazín se bude vysílat na kanálu televize Prima na zkoušku půl roku a měl by podpořit turistiku a využití volného času, řekl krajský radní pro sociální péči, neziskový sektor a cestovní ruch Miloslav Macela.

„Pořad by měl obsahovat hlavně aktuality z kraje. Magazín o dění v regionu bude zaměřený na cestovní ruch, kulturní a sportovní akce,“ uvedl Macela. Kromě toho televize RTA již nyní Pardubický kraj pokrývá zpravodajským servisem.

Obdobný pořad již od dubna zajišťuje televize i pro Královéhradecký kraj. Tamní desetiminutový měsíčník s názvem U nás v kraji mohou diváci sledovat na Primě ve stejný čas každé poslední úterý v měsíci. Lidé jen naleznou také na internetových stránkách Královéhradeckého kraje.

Radní rozhodli, že magazín se bude zatím zkušebně vysílat šest měsíců, aktualizovat se bude jednou měsíčně. „Na konci roku to vyhodnotíme a uvidíme, zda to přineslo očekávaný přínos,“ řekl první náměstek hejtmana Roman Línek. Podle něj je nabídka RTA jediná, která je schopná zajistit celoplošné informační pokrytí regionu podle potřeb kraje.

Výroba pořadu vyjde Pardubický kraj na 50.000 korun měsíčně. Bude rovněž dostupný na webu kraje www.pardubickykraj.cz.