DIGImedia 2008 představí novinky ve světě digitálního vysílání

Praha - Asociace českých reklamních agentur (AČRA) pořádá ve čtvrtek 12. června ve spolupráci s Českou televizí třetí ročník odborné konference o digitalizaci, médiích a komunikaci DIGImedia 2008. Jejím cílem je představit odborné i laické veřejnosti aktuální situaci v procesu digitalizace a naznačit jeho další směřování. Zpravodajský kanál ČT24 odvysílá z konference živé vstupy, nepřetržitý on-line přenos nabídne na svých stránkách internetový server ČT24.cz.

Hlavním tématem letošního ročníku konference je vliv digitalizace na mediální prostředí v Česku. První část se bude věnovat mediální politice státu, způsoby regulace obsahu v digitálním prostředí a pokračování technického plánu přechodu na digitální vysílání. Zahraniční zkušenosti z procesu digitalizace představí předseda německé TV-Plattform Gerhard Schaas.

Odpolední blok se zaměří na možnosti technologií vysokého rozlišení a satelitního příjmu a vliv digitalizace na vývoj mediálního a reklamního trhu. Způsobí nové televizní stanice turbulence ve sledovanosti analogových matadorů, nebo zůstanou na pokraji zájmu diváků i zadavatelů reklamy? A jak se v závislosti na nových službách změní segmentace trhu? Odpověď přinese DIGImedia 2008, ve čtvrtek 12. června od 9:30 na ČT24.