Josef Klíma odchází z Novy

Praha - Po svém kolegovi končí v televizi Nova i reportér Josef Klíma. Rozhodl se tak kvůli změnám v pořadu Na vlastní oči, který Nova nedávno pozastavila. Spisovatel, scénárista a investigativní reportér Klíma u „přestavby“ pořadu nechce figurovat. Podle svých slov odchází Klíma v dobrém. Obdržel prý několik nabídek a nyní je zvažuje. Informace přinesl server lidovky.cz.

„Dospěl jsem do stádia, kdy Nova pozastavila pořad Na vlastní oči, a já jsem nevěděl, jestli se chci podílet na jeho dalším vývoji. Nakonec jsem se rozhodl, že odejdu,“ řekl serveru Klíma s tím, že výpověď chce dát na konci tohoto měsíce.

Na televizní obrazovce nejsledovanější televize působil Klíma patnáct let. „Odcházím v dobrém. Na většinu času stráveného na Nově vzpomínám rád. Mám tu další projekty, mezi které patří třeba kriminální seriál Expozitura,“ řekl Klíma, který je tak po bývalém kolegovi Radku Johnovi dalším reportérem, jenž Novu a publicistický týdeník Na vlastní oči opouští. John skončil kvůli soukromým zakázkám. O práci se prý Klíma nebojí. „Dostal jsem nabídky od jiných televizních stanic, teď je zvažuji,“ dodal.

Na vlastní oči je pořad zabývající se investigativní žurnalistikou. Během jeho vysílání se reportéři věnovali například případu Berdychova gangu či situaci kolem Bambini di Praga. Televize Nova nedávno uvedla, že za delší odmlkou stojí snaha celý pořad inovovat a oživit, aby si v září získal větší přízeň diváků.