Licenci na internetové sázení dostaly další tři firmy

Praha - Firmám El Rancho, Bracebridge a Rio Games, které nabízejí například ruletu, udělilo ministerstvo financí licenci na internetové sázení. Podle slov Radka Ležatky z tiskového oddělení ministerstva žádná další společnost o licenci zažádáno nemá. Češi loni jen na kurzových sázkách prosázeli 12 miliard korun a další miliardy si dlouho ukrajovaly zahraniční firmy, které v ČR podnikaly pouze na základě licencí z domovských zemí a tedy ne zcela legálně. Informaci přinesly dnešní Hospodářské noviny.

Internetové sázení již od ledna nabízí pětice českých firem - Tipsport, Fortuna, Sazka, Chance a Synot Tip. Sázet přes internet mohou jen dospělé osoby registrované v kamenných pobočkách.

Už v minulosti chtěla na síti podnikat společnost Casino Kartáč. Tehdy jí to stát zakázal a firma se obrátila na soud. Firma žádá náhradu škody 2,5 miliardy korun, neboť na tolik je vyčíslen ušlý zisk, který podle firmy způsobilo MF v roce 2003 tím, že jí zamítlo licenci na internetovou ruletu. Sporem se zabýval pražský soud a po něm i Nejvyšší správní soud v Brně.