Prima a Joj získaly soutěž Česko Slovensko má talent

Praha - Česká televize Prima uvede na podzim se slovenskou partnerskou stanicí Joj zábavní soutěž Česko Slovensko má talent. Obě stanice se tak dohodly s majitelem licence FremantleMedia. Celosvětově úspěšný formát soutěže hledající talenty již vysílala pod názvem Slovensko má talent slovenská soukromá televize Markíza, která chystá podobný pořad. „Jednání byla náročná, protože o show měla obrovský zájem i konkurence,“ řekl generální ředitel Primy Marek Singer.

Programy společnosti FremantleMedia podle ředitele programových služeb Joj a Joj Plus Františka Borovského garantují stanici stabilní podíl na televizním trhu. Zástupkyně FremantleMedia Andrea Gavačová poznamenala, že soutěž Česko Slovensko má talent je jen jedním z formátů, na kterých se firma bude se stanicemi Joj a Prima podílet. „Půjde o nadstandardní partnerskou spolupráci dlouhodobého charakteru,“ dodala Gavačová.

V soutěži budou jednotlivci i celé týmy bojovat i vítěznou prémii 100 000 eur (téměř 2,6 milionu korun). Podobnou částku si v prosinci 2008 svými breakdancovými představeními vytancovala skupina Old School Brothers v soutěži Slovensko má talent. 

V Česku i na Slovensku se loni těšil pozornosti jiný „federální“ projekt - společná soutěž Česko Slovenská SuperStar. Populární show vysílaly televize Nova a Markíza.