Čeští a slovenští vývojáři spustili první katalog aplikací

Praha - Uživatelé chytrých telefonů mají nově k dispozici Český katalog aplikací, který jako první sdružuje české a slovenské vývojáře všech platforem a jejich aplikace na jednom místě. Uživateli smartphones umožní nalézt aplikace v rodné řeči, vývojářům nabízí jediné společné místo, kde se mohou prezentovat svým klientům.

„V Nokia obchodě máme téměř 150 tisíc aplikací s dvěma miliardami stažení, abychom usnadnili vyhledávání domácích produktů, rozhodli jsme se podpořit mobilní verzi Českého katalogu aplikací,“ uvedl ředitel české pobočky Nokia Petr Kasa.

Katalog aplikací nabízí nejlepší české aplikace pro Symbian, Windows Phone, iOS a Android. Startuje s přehledným výběrem více než 500 záznamů od předních vývojářů v ČR a SR. Registrovat se může každý vývojář zdarma. Na jeho provozu se podílí i přední weby v oboru - například recenze a testování poskytují servery myNokia.cz, Smartmania.cz nebo SvetAndroida.cz.

„Vývojáři v našem sdružení nebyli spokojeni, že jejich aplikace v marketech výrobců rychle zapadnou a nestihnou si najít své zákazníky. Chceme jim nabídnout možnost, jak účinně oslovit domácí uživatele. Registrace proto nic nestojí, je rychlá a snadná,“ uvedl autor Katalogu Martin Kalián s tím, že katalog je k dispozici také jako mobilní aplikace pro Symbian a Windows Phone a chystají se i další verze, aby zákazníci nemuseli na web a měli nabídku přímo ve svém mobilu.