Češi stále častěji čtou e-maily přes mobil

Praha - Více než třetina Čechů přistupuje k elektronické poště přes mobilní telefon. Podíl e-mailů otevíraných přes mobil se proti loňsku zdvojnásobil a vystoupal na 15 procent všech došlých e-mailů. Vyplývá to ze statistik společnosti Microsoft. Uživatéle s nástupem chytrých telefonů stále více očekávají, že přes ně budou mít přístup k veškerým informacím a datům.

Důvodem k tomu, že lidé stále více využívají internet v mobilu, je nástup chytrých telefonů. Ty se mnohem více přiblížili počítačům a s e-mailem se na nich snadno pracuje. Stále častějšímu otevírání e-mailů přes mobil napomáhá i vyšší dostupnost a rychlost mobilního internetu i více poštovních služeb, které jejich použití z mobilního zařízení usnadňují.

„S rostoucím využíváním mobilního internetu uživatelé očekávají, že budou mít přes svůj telefon neustálý přístup ke všem důležitým informacím a datům,“ uvedl regionální ředitel on-line divize Microsoftu Tomáš Koška. Stále více lidí se podle odborníků nechává zabalit do cloudu internetových služeb, prostřednictvím kterých mohou například sdílet dokumenty mezi jednotlivými zařízeními. Uživatelům ho nabízí všichni tři hlavní vývojáři operačních systémů - Apple má svůj iCloud, vlastní verzi cloudu má i Google a Microsoft rozjíždí svou novinku Skydrive.

Mobilní telefony už se vyrovnávají výkonem i notebookům. Dnes je pohání dvoujádrové procesory a ohlášený je i první model se čtyřmi jádry, tedy s podobným procesorem jako stolní počítač.