Miliardář Chrenek prodal TV Barrandov

Praha – Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka prodala TV Barrandov, televizi koupila společnost Empresa Media ovládaná Jaromírem Soukupem. Cena transakce nebyla zveřejněna. „TV Barrandov považujeme za stabilní a dobře nastavený projekt, jenž budeme dál rozvíjet v profilu celoformátové televizní stanice,“ uvedla předsedkyně představenstva Empresa Media Marcela Hrdá.

Vydavatelství Empresa Media je spojeno s mediálním magnátem Jaromírem Soukupem, který vede největší českou mediální agenturu Médea. V jejím managementu působí také Robert Kvapil, který byl jmenován do funkce předsedy představenstva TV Barrandov. Empresa Media vydává např. Týden, Instinkt nebo Sedmičku.   

Televize Barrandov začala vysílat v roce 2009 se zaměřením na dětské pořady a nostalgické filmy. Loni dosáhla zhruba pětiprocentního podílu na sledovanosti, čímž se po České televizi, TV Nova a FTV Prima stala čtvrtou nejsledovanější televizí na trhu. Televize je dlouhodobě ve ztrátě, která se ale postupně snižuje. Loni stanice prodělala 181 milionů korun, v roce 2010 to bylo 334 milionů korun. Od roku 2009 její celková ztráta dosáhla více než miliardy korun.