Německému deníku Frankfurter Rundschau hrozí zánik

Frankfurt nad Mohanem – Německý levicově liberální deník Frankfurter Rundschau dnes na sebe podal návrh na insolvenci. V posledních letech vykazoval mnohamilionové ztráty a nyní mu hrozí zánik. Frankfurter Rundschau poprvé vyšel 1. srpna 1945. Byl prvním deníkem, jenž vycházel v americké zóně okupovaného Německa a celkově druhým deníkem v poválečném Německu.

Frankfurter Rundschau vycházel ještě v roce 2001 nákladem 190 tisíc výtisků. Po následující krizi a změně formátu z roku 2007 se náklad stabilizoval na zhruba 150 tisících výtisků. Deník ale i nadále vykazoval ztráty. Dnes vychází v nákladu kolem 120 tisíc výtisků a stále patří mezi desítku největších německých deníků. Zaměstnává zhruba pět set lidí.   

Deník patřil vydavatelským domům M. DuMont Schauberg a DDVG, z nichž druhý už v roce 2004 list zachránil před krachem, když převzal 90procentní podíl ve vydavatelství Druck- und Verlagshaus Frankfurt a. Main GmbH, které do té doby list vydávalo.   

V roce 2006 do vydavatelství vstoupil těsně většinovým podílem M. DuMont Schauberg, jenž vydává také listy Kölner Stadt-Anzeiger, Kölnische Rundschau, Berliner Zeitung, Mitteldeutsche Zeitung, Express, Hamburger Morgenpost a Berliner Kurier.