ČT chystá supervolební vysílání v supervolebním roce

Praha - Do sněmovních voleb zbývají čtyři měsíce. Už 17. února ale Česká televize zahájí maraton svého volebního vysílání. Nebudou v něm chybět tradiční debaty volebních lídrů v krajích a speciální vydání zpravodajských pořadů. Chystá se také nový webový server s informacemi o volbách. Hosty Otázek Václava Moravce budou zástupci těch politických stran, které mají v daných regionech volební preference nad 4,5 procenta, i když ke vstupu do sněmovny potřebují pět procent hlasů.

Volební vysílání České televize vypukne v Karlovarském kraji kolotočem speciálů Václava Moravce. „Lidé se budou moci ptát prostřednictvím webových kamer a prostřednictvím serveru YouTube,“ popisuje moderátor Václav Moravec novinku, která se ve speciálech objeví. Politikům budou podle něj pokládat otázky osobnosti jednotlivých regionů.

Diváky čeká speciální Hyde Park i webové stránky

Každou středu se Otázky přihlásí odjinud. Vstupenkou na pódium bude pro politiky úspěch ve dvou krajských průzkumech veřejného mínění. Celé vysílání České televize bude stát na pěti pilířích.

Reportáž Jana Osúcha (zdroj: ČT24)

Otázky doplní ještě pořad zaměřený na ekonomické programy stran, speciální webové stránky a interaktivní pořad Hyde Park. „Do něj budou pozváni všichni zástupci kandidujících stran. Bude tam naprosto rovný přístup,“ vysvětluje ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich. Konfrontaci dvou politiků navzájem zase nabídnou Události, komentáře.

„Myslím, že nikdy nebyl před volbami tak velký prostor jako letos,“ říká generální ředitel ČT Jiří Janeček. „Bude velký úkol, jak pro radu, tak pro redakci, aby předvolební zpravodajství bylo vysoce objektivní,“ tvrdí radní ČT Jaroslav Dědič.

Lahůdku chystá Česká televize na finále kampaně. Den před volbami nabídne speciální duel pravděpodobných kandidátů na premiéra.