ČT přichází s ojedinělým formátem burzovního zpravodajství

Praha - ČT24 a ČT1 počínaje dnešním dnem rozšiřuje nabídku svých ekonomicky zaměřených pořadů o burzovní zpravodajství. Odborníci i drobní investoři tak budou mít možnost sledovat ceny akcií on-screen prakticky v reálném čase. Přehled vývoje na českém trhu i na zahraničních burzách budou doplňovat expertní komentáře.

Vysílání Studia Burza zahájil v 9:25 generální ředitel České televize Jiří Janeček úderem na zvon pražské burzy cenných papírů. Vstup nového, v českém ekonomickém zpravodajství naprosto ojedinělého formátu na televizní obrazovky tak byl velmi symbolický. Úder zvonu totiž obvykle uvádí na pražskou burzu emise cenných papírů nově obchodovaných společností.  

Studio Burza doplní již velmi pestrou nabídku ekonomických zpráv vysílaných na zpravodajském kanále ČT24. „Česká televize vysílá nejobšírnější televizní ekonomické zpravodajství v České republice a ekonomika bez burzy by byla jako dům bez střechy. Jsem velmi rád, že tento významný prvek obohatí zpravodajství televize veřejné služby,“ zdůrazňuje důležitost studia Jiří Janeček.

Význam ekonomických zpráv na obrazovkách České televize je klíčový rovněž pro ředitele zpravodajství ČT Milana Fridricha: „Svět se ekonomizuje. Na čím dál tím víc věcí se díváme skrze ekonomiku a je zcela logické, že za pět nebo deset let bude ekonomické zpravodajství na mnohem vyšší úrovni.“

Burzovní zpravodajství budou moci diváci České televize sledovat pravidelně třikrát denně. První blok bude součástí vysílání Dobrého rána na ČT24 a ČT1. Na obrazovkách se objeví v 8:45 a bude se zabývat především vývojem obchodů na amerických a asijských burzách. Další část pořadu bude následovat na ČT24 v 9:35 a bude se věnovat zejména aktualitám z pražského trhu těsně po zahájení obchodování.  

Své místo bude mít Studio Burza také v odpoledním vysílání zpravodajské stanice. K obrazovkám České televize pozve diváky v 16:45, kdy moderátoři společně s obchodníky shrnou celodenní vývoj domácí burzy. Nabídku pořadu obohatí navíc novinky ze světa komoditních obchodů. Celodenním děním na burzách po celém světě budou provázet moderátoři Petr Novotný, Lenka Dolanská a Ivana Šalomonová. Mimo časy vyhrazené studiu ve vysílání televize veřejné služby nabídne on-line informace o obchodování zpravodajský portál ČT24.