Jak se daří vaší květině? Tablet ji ohlídá

Las Vegas - Firma Parrot přišla se senzorem, který sleduje zdraví květin a informuje majitele o jejich aktuálním stavu. Představila ho na Mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas. Zařízení kupříkladu sleduje, jestli má květina dost vody. Data sbírá dlouhodobě.

Chytré technologie jsou dnes všude, v televizích, telefonech nebo v hodinkách. Umíte si je ale představit využité v boji za hezčí zahradu? Nový senzor s výstižným názvem Flower Power může vašim květinám doslova zachránit život. „Je to v podstatě chytrý senzor s bluetooth. Cítí světlo, teplotu, vlhkost a kvalitu půdy. Můžete ho použít uvnitř i venku. Data ze všech senzorů čte každých patnáct minut,“ popsal funkci senzoru Peter George z firmy Parrot. 

Zařízení pošle získané informace do vašeho telefonu nebo tabletu. Aplikace se senzorem spojená má v databázi bezmála 6 tisíc květin. Pokud nevíte, jak se vaše květina jmenuje, můžete ji najít i podle obrázku. Program pak podle nasbíraných dat kontroluje, jak na tom květina právě teď je a co potřebuje. 

„Můžete se taky podívat na časový graf, kde vidíte, jak se vlhkost v půdě vyvíjela. Můžete posílat data zvlášť za každý záhon, květináč nebo cokoliv jiného,“ dodal George. 

Flower Power sleduje zdraví květin (zdroj: ČT24)

Zařízení Flower Power má být prvním z řady produktů, kterými chce firma Parrot, známá výrobou takzvaných pagerů, oslovit nový okruh zákazníků. Dostupné by mělo být během několika měsíců.