Green Day to nandavají 21. století i Česku

Praha – Přes dvě hodiny hudby a velkou podívanou nabídne divákům dnešní koncert Green Day v areálu pražského Výstaviště. Že se mají fanoušci na co těšit, potvrzují i některé recenze v zahraničních médiích. "Jako kdyby na diváky uvolnili obrovskou vlnu energie nashromážděnou za čtyři roky mimo pódia. Green Day dali do vystoupení celou duši i srdce," napsal například časopis Rolling Stone o jednom z nedávných koncertů tohoto amerického punkrockového tria.

Jako předskokani zahrají kanadská kapela Billy Talent a čeští The Pooh. V osm večer by se na pódiu měli objevit Green Day. V Praze vystoupí pod širým nebem v rámci evropského turné ke své zatím poslední desce 21st Century Breakdown, která letos získala Grammy v kategorii Nejlepší rockové album.

Green Day, kteří jsou vedle Offspring považováni za průkopníky renesance punku a punkrocku v 90. letech, tímto albem potvrdili své výjimečné postavení – od založení v roce 1987 prodali desky v mnoha milionech kusů, získali řadu prestižních ocenění (Grammy, Brit Awards, MTV Music Awards atd.) a neztrácí přízeň fanoušků. V dubnu měla premiéru divadelní verze jejich veleúspěšné desky American Idiot z roku 2004 na Broadwayi.

"Jsou mocnou rockovou kapelou, která punkrock přivedla do mainstreamové kultury a jejichž koncerty jsou nejlepší živou show na světě v roce 2010," tvrdí o Green Day další recenze koncertu, tentokrát v Manchesteru.

Show mohou čekat i čeští fanoušci, jak nasvědčují chystané pyrotechnické a světelné efekty, dvě velkoplošné obrazovky, obrovská LED stěna a velké pódium, které využila kapela Metallica nyní na festivalu Sonisphere. „Díky tomu i diváci dále od pódia v kategorii normální stání budou mít skvělý výhled (a poslech) a kapelu téměř na dosah ruky,“ tvrdí Borek Jiřík z pořadatelské agentury Charm Music.

Areál Výstaviště se otevře v 16:00; od 17:88 do 18:25 zahrají The Pooh, od 18:45 do 19:30 Billy Talent, od 20:00 pak Green Day. Vstupenky jsou kromě předprodeje v síti Ticketpro k dostání i na místě.

Pódium pro koncert Green Day v Praze
Zdroj: ČT24/ArtsMarketing