Pink pobavila Prahu svou cirkusovou show

Praha - Americká zpěvačka Pink nezůstala nic dlužna své pověsti jedné z největších hvězd současné světové pop-music. V pražské O2 areně zaplněné 17 tisíci diváky ve čtvrtek předvedla velkolepou cirkusovou show. Třicetiletá blondýna, jež se však proslavila svou růžovou hlavou, do Česka přijela po třech letech a zdejšímu publiku tentokrát představila skladby z loňského alba Funhouse. Během bezmála dvouhodinového koncertu zaznělo celkem dvacet písniček. K nápomoci s sebou vzala předkapelu Evermore z Austrálie. Těm se v Praze evidentně líbilo, jelikož si na konci svého vystoupení nechali rozsvítit reflektory do hlediště a jásající halu si na památku vyfotografovali.

Pink svou show před scénou připomínající cirkusovou manéž zahájila stylově zavěšena na laně několik metrů vysoko nad hlavami natěšených diváků. Při energickém rockovém úvodu se Pink při zpěvu hitu Just Like a Pill přivítala podáním ruky s některými diváky stojícími těsně pod pódiem. Později následovala například skladba I Touch Myself s výrazným erotickým podtextem, při níž na rudé pohovce nešetřili lascivními gesty skromně oděná zpěvačka a její tanečník.

Zpěvačka se představila v bojovných i klidnějších polohách a v řadě různých kostýmů odpovídajících charakteru skladeb. Některé modely skrývaly jen malou část jejího těla, jindy si oblékla třeba rockerskou koženou bundu nebo kašírovanou cirkusáckou uniformu.

Při hitu So What se mezi tanečníky na scéně strhla nefalšovaná polštářová bitva s létajícím peřím. Atmosféra se pak zklidnila při komorní skladbě Family Portrait přednesené jen za doprovodu klavíru a houslí. Při následující I Don't Believe You hrála Pink na kytaru španělku za akustického doprovodu kapely.

Na programu večera nechyběla ani protiválečná agitka Dear Mr. President ani hity zpěvaččiných slavných předchůdců jako Babe I'm Gonna Leave You od skupiny Led Zeppelin nebo Bohemian Rhapsody z repertoáru Queen. Kulisy k finálové titulní písni loňského alba tvořily obrovské figuríny cirkusových klaunů v pozadí. Celý koncert Pink uzavřela ve stejném duchu, jako jej zahájila. V záplavě konfet předvedla akrobatické vystoupení na visuté hrazdě vysoko nad hlavami diváků.

Pink

  • vlastním jménem Alecia Mooreová
  • vystřídala mnoho stylů od hip hopu přes rock až po rhythm & blues

Diskografie:

  • 2000: Can't Take Me Home
  • 2001: Missundaztood
  • 2003: Try This
  • 2006: I'm Not Dead
  • 2008: Funhouse